Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Sveriges ledande teknikblogg
  0 0

  I februari gick Microsoft ut med nyheten om att man kommer lansera Windows 10 för Raspberry Pi. Detta enligt linjen att Windows 10 ska kunna köras på alla typer av enheter, från datorer, surfplattor och smartphones, till stora servrar och små prylar – det som brukar kallas Internet of Things. Nu skriver Microsoft i en… läs mer »

  0 0

  Windows Live Writer har nu äntligen kommit i en ny version – på sätt och vis. Microsoft har släppt koden öppet, och .NET Foundation har snappat upp den för att göra en ny version av programmet: Open Live Writer. Precis som den äldre versionen är Open Live Writer är ett riktigt trevligt verktyg som ger… läs mer »

  0 0

  Sedan Satya Nadella tog över rodret på Microsoft har han gjort klart att det inte ska spela någon roll vilket operativsystem användarna kör, så länge de använder Microsofts produkter. Det här har vi sett flera gånger; exempelvis att Microsoft släpper sina appar till såväl iOS som Android, och att man satsar mer på Mac OS… läs mer »

  Inlägget Microsoft fortsätter överbrygga OS, går med i Linux Foundation dök först upp på TkJ. se - En av Sveriges ledande teknikbloggar!.


  0 0

  Jag vill börja med att förklara att Krita inte är en bildbehandlare för att fixa dina digitalfoton. Visst kan du göra en del bildbehandling, men programmet är främst avsett för illustratörer och konstnärer. Och i det här området är Krita väldigt bra! Om du har en ritplatta eller använder en surfplatta med Windows, kommer Krita… läs mer »

  Inlägget Krita: Ett riktigt bra och gratis ritprogram! dök först upp på TkJ. se - En av Sveriges ledande teknikbloggar!.


  0 0

  Vill du snabbt ta reda på vilka anslutna enheter det finns på ditt nätverk, vilka öppna portar dessa enheter har, och en hel del annat – då ska du ladda ner Nmap. I 20 år har det här verktyget varit ett måste bland alla nätverksadministratörer, entusiaster och andra tekniker. Programmet finns för såväl Linux, Windows… läs mer »

  Inlägget Nmap nyttigt verktyg för att skanna ditt nätverk dök först upp på TkJ. se - En av Sveriges ledande teknikbloggar!.


  0 0

  Källkoden till en liten men viktig komponent i iOS har läckt ut på webben. Den har funnits tillgänglig på den populära utvecklarsajten Github, vilket naturligtvis retat upp Apple till att göra en aå kallad DMCA-förfrågan – ett sätt att få sajter att ta bort bland annat upphovsrättsskyddad data. Komponenten kallad för Iboot, och är den… läs mer »

  Inlägget Läckt källkod för iOS kan öppna säkerhetshål i iPhone dök först upp på TkJ. se - En av Sveriges ledande teknikbloggar!.


  0 0

  Din smartphone med Android är kanske inte så uppdaterad mot säkerhetsproblem som du tror. En ny undersökning visar att flera stycken av världens mest populära tillverkare av Android-mobiler ljuger om huruvida de distribuerat viktiga uppdateringar av Android till sina kunder. Jag har skrivit om det här tidigare, men ett av de stora problemen med Android… läs mer »

  Inlägget Tillverkare av Android-mobiler ljuger om viktiga uppdateringar dök först upp på TkJ. se - En av Sveriges ledande teknikbloggar!.


  0 0

  Tor Browser har blivit en klart bättre webbläsare i och med att man uppgraderat till Firefox Quantum som motor. Surfa anonymt och gratis med Tor.

  Inlägget Tor surfar anonymt gratis med nya Firefox-motorn dök först upp på TkJ. se - En av Sveriges ledande teknikbloggar!.


  0 0

  Det är 10 år sedan den första Android-mobilen lanserades - HTC Dream. Sedan dess har det hänt en del...

  Inlägget 10 år sedan första Android-mobilen kom – så här såg den ut! dök först upp på TkJ. se - En av Sveriges ledande teknikbloggar!.


  0 0

  Atom är en utmärkt texteditor för dig som är utvecklare. Programmet finns för Windows, OS X och Linux, och är gratis.

  Inlägget Atom, en gratis texteditor med många funktioner dök först upp på TkJ. se - En av Sveriges ledande teknikbloggar!.