Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Sveriges ledande teknikblogg
  0 0

  Nu börjar skolorna dra igång och till skillnad mot när jag pluggade, använder studenterna datorer och inte papper och blyertspennor (som man fick vässa framme vid katedern). Fördelarna är många, bortsett från prislappen. Inte nog med att man ska köpa en dator – även om vissa skolor lånar datorer till sina elever – utan man… läs mer »

  0 0

  Mozilla lanserade igår Firefox 15 och den nya versionen av webbläsaren innehåller flera fixar som gör programmet snabbare, säkrare och mindre hungrigt på minne. Dessutom har Mozilla fixat en liten detalj i Mac-versionen som jag är väldigt tacksam över. Den viktigaste nyheten i Firefox 15 är emellertid ett nytt system för att hantera insticksprogram. Firefox… läs mer »

  0 0

  Det har länge funnits rykten om av Linux-distributionen Ubuntu ska lanseras som operativsystem för smartphones. För ett bra tag sedan lanserade de ett nytt grässnitt som på många sätt var anpassat för surfplattor och smartphones – inte helt olikt Microsofts Windows 8. Nu verkar det dock bli verklighet att ryktet. I slutet av 2013 beräknar… läs mer »

  0 0

  Det fria Office-paketet LibreOffice har lanserats i version 4.0, en större uppgradering från tidigare utgåva. LibreOffice baseras i grunden på OpenOffice.org men har sedan 2010 utvecklats som ett eget programpaket med öppen källkod av The Document Foundation. Bland de stora nyheterna i LibreOffice 4 räknas integration med flera dokumentsystem via CMIS, bättre kompatibilitet med Microsoft… läs mer »

  0 0

  Firefox 19 har nu lanserats, och den största nyheten som lyfts fram på sidan om den nya versionen är inbyggd PDF-läsare. Vidare har man gjort att webbläsaren startar snabbare och det finns ännu bättre stöd för webbstandarder. Sedan Mozilla gick över till snabbare utgivningar av Firefox, har versionsnumrena skjutit i höjden. Vi väntade på version… läs mer »

  0 0

  Om några timmar kommer Canonical att lansera sin LInuxdistribution Ubuntu 13.04, som också går under arbetsnamnet Raring Ringtail. Jämfört med den aktuella versionen för vanliga datorer, det vill säga Ubuntu 12.10, kommer den nya utgåvan inte att erbjuda några jättestora nyheter. Enligt en nyhet hos Engadget har Caninical inför Ubuntu 13.04 främst arbetat på att… läs mer »

  0 0

  Att lansera mobiler med ett nytt operativsystem är en spekulativ satsning. Men det hindrar inte den kinesiska jätten ZTE att i samband med Mobile World Congress i Barcelona att presentera två stycken modellen som kör Mozillas nya Firefox OS. ZTE Open C respektive Open II riktar sig främst till den så kallade low-end-marknaden. Det är… läs mer »

  0 0

  Heartbleed är buggen som fått många säkerhetsexperter att se rött. Men vad innebär det egentligen för dig som användare, och hur fungerar det? Heartbleed upptäcktes för ett tag sedan men man valde att göra det officiellt först igår, för att man skulle hinna skapa en uppdatering. Buggen finns i OpenSSL, ett system för att kryptera… läs mer »

  0 0

  Paint.NET har länge tillhört mitt favoritverktyg inom kategorin gratis bildredigerinsprogram. Det finns en uppsjö av alternativ att välja mellan, men just Paint.NET har fastnat för mig. Skälet är att det är lätt att arbeta med och går snabbt att lära sig. Gränssnitt och funktioner påminner om en kombination av Microsoft Paint och en nerskalad variant… läs mer »

  0 0

  Ytterligare en bugg inom https-trafik, som används för krypterad datatrafik, har hittats och den här gången kan det vara 25000, och upp till 50000, iOS-appar som är drabbade. Problemet kan göra det möjligt för avlyssning och förändring av data-trafik mellan appar och servrar. Bland de appar som kan vara öppna för buggen finns bland annat… läs mer »

  0 0

  I februari gick Microsoft ut med nyheten om att man kommer lansera Windows 10 för Raspberry Pi. Detta enligt linjen att Windows 10 ska kunna köras på alla typer av enheter, från datorer, surfplattor och smartphones, till stora servrar och små prylar – det som brukar kallas Internet of Things. Nu skriver Microsoft i en… läs mer »

  0 0

  Windows Live Writer har nu äntligen kommit i en ny version – på sätt och vis. Microsoft har släppt koden öppet, och .NET Foundation har snappat upp den för att göra en ny version av programmet: Open Live Writer. Precis som den äldre versionen är Open Live Writer är ett riktigt trevligt verktyg som ger… läs mer »

  0 0

  Sedan Satya Nadella tog över rodret på Microsoft har han gjort klart att det inte ska spela någon roll vilket operativsystem användarna kör, så länge de använder Microsofts produkter. Det här har vi sett flera gånger; exempelvis att Microsoft släpper sina appar till såväl iOS som Android, och att man satsar mer på Mac OS… läs mer »

  Inlägget Microsoft fortsätter överbrygga OS, går med i Linux Foundation dök först upp på TkJ. se - En av Sveriges ledande teknikbloggar!.


  0 0

  Jag vill börja med att förklara att Krita inte är en bildbehandlare för att fixa dina digitalfoton. Visst kan du göra en del bildbehandling, men programmet är främst avsett för illustratörer och konstnärer. Och i det här området är Krita väldigt bra! Om du har en ritplatta eller använder en surfplatta med Windows, kommer Krita… läs mer »

  Inlägget Krita: Ett riktigt bra och gratis ritprogram! dök först upp på TkJ. se - En av Sveriges ledande teknikbloggar!.


  0 0

  Vill du snabbt ta reda på vilka anslutna enheter det finns på ditt nätverk, vilka öppna portar dessa enheter har, och en hel del annat – då ska du ladda ner Nmap. I 20 år har det här verktyget varit ett måste bland alla nätverksadministratörer, entusiaster och andra tekniker. Programmet finns för såväl Linux, Windows… läs mer »

  Inlägget Nmap nyttigt verktyg för att skanna ditt nätverk dök först upp på TkJ. se - En av Sveriges ledande teknikbloggar!.


  0 0

  Källkoden till en liten men viktig komponent i iOS har läckt ut på webben. Den har funnits tillgänglig på den populära utvecklarsajten Github, vilket naturligtvis retat upp Apple till att göra en aå kallad DMCA-förfrågan – ett sätt att få sajter att ta bort bland annat upphovsrättsskyddad data. Komponenten kallad för Iboot, och är den… läs mer »

  Inlägget Läckt källkod för iOS kan öppna säkerhetshål i iPhone dök först upp på TkJ. se - En av Sveriges ledande teknikbloggar!.


  0 0

  Din smartphone med Android är kanske inte så uppdaterad mot säkerhetsproblem som du tror. En ny undersökning visar att flera stycken av världens mest populära tillverkare av Android-mobiler ljuger om huruvida de distribuerat viktiga uppdateringar av Android till sina kunder. Jag har skrivit om det här tidigare, men ett av de stora problemen med Android… läs mer »

  Inlägget Tillverkare av Android-mobiler ljuger om viktiga uppdateringar dök först upp på TkJ. se - En av Sveriges ledande teknikbloggar!.


  0 0

  Tor Browser har blivit en klart bättre webbläsare i och med att man uppgraderat till Firefox Quantum som motor. Surfa anonymt och gratis med Tor.

  Inlägget Tor surfar anonymt gratis med nya Firefox-motorn dök först upp på TkJ. se - En av Sveriges ledande teknikbloggar!.


  0 0

  Det är 10 år sedan den första Android-mobilen lanserades - HTC Dream. Sedan dess har det hänt en del...

  Inlägget 10 år sedan första Android-mobilen kom – så här såg den ut! dök först upp på TkJ. se - En av Sveriges ledande teknikbloggar!.


  0 0

  Atom är en utmärkt texteditor för dig som är utvecklare. Programmet finns för Windows, OS X och Linux, och är gratis.

  Inlägget Atom, en gratis texteditor med många funktioner dök först upp på TkJ. se - En av Sveriges ledande teknikbloggar!.